Ons aanbod - Selección - startplan
Selección - startplan

Selección - startplan

Bouwen wordt steeds duurder. Toch moet een sfeervolle, kwalitatief hoogstaande massief houten woning voor een breed publiek mogelijk blijven
Logo Seleccion

Concept

Strengere eisen inzake veiligheid, isoleren, ventileren en verwarmen maken het bouwen er niet goedkoper op. Ook de steeds duurder wordende bouwgronden maken dat er voor uw droomhuis minder en minder budget overblijft. We vinden dat die evoluties uw Mi Casa-droom evenwel niet mogen in de weg staan. Vanuit die idee zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om een basisplan te ontwikkelen dat het ideaal nastreeft voor de meeste gezinnen. De kwaliteit, service, architectuur en interieur - eigen aan de Mi Casa-woningen - in combinatie met een optimale prijs en hoogstaande kwaliteit moeten het concept Selección heel aantrekkelijk maken voor een groter publiek

De kwaliteit van een Selección is exact dezelfde als in alle andere Mi Casa-woningen, alleen is de prijs lager. En dat heeft uiteenlopende redenen. 
Zo is het lastenboek opgemaakt met bijzondere aandacht voor de selectie van kwalitatief en esthetisch hoogstaande materialen met een optimale prijs/kwaliteit-verhouding. 
Door het optimaliseren van de planindeling beperken we het verbruik van grondstoffen (zoals bv. muurbalken of dure moerbalken) tot een minimum. 
Ook tijdens het aankopen in grotere hoeveelheden van bv. de ramen of het metaal wordt er voordeel gehaald uit de specifieke opbouw van de woning. 
Bovendien zorgt de grondige voorstudie van de planschikking en de eenvoud van het concept ervoor dat het aantal werkuren voor montage en afwerking zo veel mogelijk gereduceerd kunnen worden. Ook leiden de (steeds identieke) plannen ertoe dat alle studiekosten m.b.t. productie en montage tot een minimum worden herleid. 

Binnen het basisplan laten we u uiteraard alle ruimte voor wat betreft de inrichting. De planindeling blijft echter steeds dezelfde. Binnen dat plan kunt u verschillende zaken toevoegen, om het op die manier volledig bij uw specifieke wensen te laten aansluiten. Bovendien zult u in uw Selección het Mi Casa-karakter, zoals u het in onze kijkwoning of een andere Mi Casa-woning kunt zien, behouden met alle materialen naar uw wensen. Uiteraard kunt u dankzij onze meubellijn Colección uw woning steeds volledig op maat verder inrichten.

Ook zij die voorheen een Mi Casa niet mogelijk achtten, kunnen we op die manier ook een sfeervol droom(t)huis – de Selección – bieden.

Basisplan: New England - 11m x 7,25m

Bouwen wordt steeds duurder. Toch moet een sfeervolle, kwalitatief hoogstaande massief houten woning voor een breed publiek mogelijk blijven. Vanuit die idee zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om een basisplan te ontwikkelen dat het ideaal nastreeft voor de meeste gezinnen. Op die manier zijn we tot volgend plan gekomen.

Op het gelijkvloers:
 - Grote open leefruimte, met aparte hoek als bureel, speel- of tv-hoek;
 - Open leefkeuken met eetplaats en ruime berging;
Op de verdieping:
 - 3 ruime slaapkamers;
 - 1 douchekamer voor de ouders en 1 badkamer voor de kinderkamers;
 - apart toilet op de nachthall.
Op de zolderruimte is voldoende ruimte voor bv. slaapkamers en een badkamer. Ze is natuurlijk ook in te richten als hobbyruimte of als eenvoudige bergruimte.

In het ontwerp, zowel op vlak van architectuur als interieur, zult u veel elementen zien die bij de meeste van de Mi Casa-woningen terugkeren:
 - symmetrie in de gevelopbouw;
 - combinatie metselwerk en beplanking;
 - een indrukwekkende trap in de hal met een vide op de verdieping.

Het specifieke plan werd gerealiseerd in de vroegere kijkwoning in Waregem en werd "New England" gedoopt.

Een prijs die onder de 1.600 euro/m² blijft

Prijs is geldig tot 30/06/2020
 - volgens uitvoering algemeen lastenboek
 - met montagestart voor 31/12/2020
 - binnen de straal van 75 km van Waregem (raadpleeg uw consulent voor grotere afstand)
 - exclusief BTW, architect, nutsaansluitingen, schilderwerken en meubilair/keuken. 

Prijs New England    11 x 7,25 = 160 m² (excl. zolder!) : 249.950 euro (1.578 euro/m²) 
Prijs Large 12 x 7.50 = 180 m² (excl.zolder): 269.950 euro  (1.515 euro/m²)
Prijs XL   12 x 8,25 = 200 m² (excl. zolder!) : 299.950 euro (1.500 euro/m²)

Het inrichten van de zolder brengt die prijzen richting 1.250 euro/m². Die prijs ligt gevoelig lager dan de m²-prijs van een gemiddelde Mi Casa-woning. Wanneer u een offerte vraagt bij Mi Casa voor een woning 100% op maat, zal die doorgaans tussen de 1.600 en 1.800 euro per m² liggen, afhankelijk van het specifieke plan. De redenen hiervoor vindt u bovenaan deze pagina terug. 

Fot 0017 Copy

New England XL: 12m x 8m25

Voor wie de "New England" te klein vindt, maar een grotere Mi Casa-woning wenst binnen een uiterst interessant budget (prijs/m²) hebben wij een basisplan opgesteld, die wij de XL-versie (12m x 8,25m) noemen en die volledig in lijn is met de filosofie van Selección.

Dit levert een zeer ruime woning op. Ze is niet alleen op alle vlakken groter, ze biedt ook de mogelijkheid om de keuken af te scheiden van de leefruimte en/of een apart bureel te maken.
De zolderruimte is zo groot dat de mogelijkheden er quasi onbeperkt worden. Via een consulent is ook een plan beschikbaar met 4 slaapkamers op de verdieping.

De langere voorgevel biedt bovendien de mogelijkheid meer ramen te plaatsen, wat niet alleen voor meer licht zorgt binnen, maar ook de symmetrische architectuur ten goede komt.

KWWortegem Fot 0062

Large: 12m x 7m50

Door het grote succes van Seleccion, de Mi Casa-visie op betaalbaar wonen, waarbij sinds 2015 al 45 klanten in hun eigen variantie wonen, hebben we een derde basisplan ontworpen. Omdat het plan zowel qua oppervlakte als op vlak van budget net tussen de basisvariant en de XL past, werd het de Selección L (large) gedoopt. De gevel is dezelfde als de XL en het plan beschikt ook over een volwaardige dressing met suitebadkamer, de bouwdiepte is dezelfde als de basisvariant van de Selección.  

Onze nieuwe kijkwoning in Maldegem, die in de zomer van 2020 de deuren opent, is een Selección Large. De woning zal u een perfecte inkijk geven in wat ons basislastenboek betekent, daar alles gerealiseerd is zonder meerkosten.

Seleccion "large"
Seleccion "large"

Pura

Soms willen klanten een modernere versie van de typische Mi Casa-stijl, zonder de eigenheid van het warme interieur te verliezen. Grotere raampartijen, hogere binnendeuren en een modernere trap brengen die wens tot leven. Samen met nog een aantal andere details in afwerking, hebben we zo een nieuwe stijl ontwikkeld die Mi Casa alweer eigen maakt: Pura. Onze kijkwoning in Wortegem is op deze basis gerealiseerd en is steeds op afspraak te bezoeken.

Plan Pura
Plan Pura
KWWortegem Exterieur 02

Kijkwoning

De nieuwe kijkwoning in Maldegem is een Selección Large pur sang. Zo kan u het gevoel ervaren van wat een echte Mi Casa inhoudt. Het volledige basislastenboek werd uitgevoerd, zonder meerkosten.

De kijkwoning in Wortegem is op de plannen van de Selección Large gebaseerd, maar iets langer en minder diep omwille van de stedenbouwkundige voorschriften. De grote glaspartijen met screens, het zwarte aluminium buitenschrijnwerk, een moderne porche op de voorgevel en een aantal specifieke moderne afwerkingsdetails geven de woning een unieke, eigen moderne uitstraling. Toch vinden we ook hier de typisch warmte terug in het interieur. Het typische vakantiegevoel is nooit ver weg.

Kerremans Fot 0818

Varianten op Selección

Sommige klanten vinden de verdieping van de basis "New England" perfect maar het gelijkvloers te klein. Zij wensen dan de mogelijkheid tot het uitbreiden van bv. de keuken, het salon of hun bureau. Anderen wensen de zolder onmiddellijk in te richten tot extra slaapkamer of hobbyruimte. Nog anderen willen een overdekt terras voor- of achteraan, een carport of garage, een extra buitendeur, extra ramen op de zijgevels, ...

Om aan al die wensen tegemoet te komen, hebben wij een lijst aan opties opgesteld die de mogelijkheden tot personaliseren haast eindeloos maken. Voor meer info kunt u steeds terecht in onze kijkwoning of bij onze consulenten.

VOLG ONS OP

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer