Massieve houtbouw - Lage energiewoning
E30-woning

E30-woning

Hout is van nature een schitterend product. Door de innovatieve manier waarop wij ermee bouwen, garanderen wij laag-energie woningen.

Juiste isolatietechnieken

De combinatie van de isolerende werking van hout met de nieuwste isolatietechnieken die dankzij de nieuwe gelamelleerde balken mogelijk zijn, zorgt voor een perfecte isolatie. Doordat de gelamelleerde balken zich niet meer in de verticale richting gaan zetten, kunnen we met vaste isolatie werken. Dit heeft als voordeel dat er een hoge isolatiewaarde en een perfecte wind- en luchtdichtheid bekomen wordt.

Dankzij een zeer grondige studie naar de nieuwste isolatiematerialen voor zowel dak, vloer als spouw enerzijds en een prijsvergelijking gebaseerd op de isolerende waarde van deze materialen en hun plaatsingskosten anderzijds, wordt een Mi Casa-thuis met E30-energiepeil nu de standaard. 

Op de massieve houten structuur wordt aan de buitenzijde 160 mm. isolatieschuim 'Icynene' gespoten. Ook vloer en dak worden optimaal geïsoleerd, wat ons product tot een topper maakt op het vlak van isolatie. Op de vloer komt er 100 mm. gespoten polyurethaan dat naadloos aansluit op de spouwisolatie dankzij een innovatie aanzet van de eerste grondbalk. In het dak komt er 240 mm. Icynene. 

Budget voor zonnepanelen reeds als basis voorzien

Het E-peil en de K-waarden van een woning worden niet alleen bepaald door de gebruikte isolatie, maar ook in zekere mate door het ontwerp, de oriëntatie, de ventilatietechnieken, de verwarming,…
Afwijkingen van de standaard blijven dus mogelijk, maar worden vooraf altijd grondig bestudeerd. Er wordt daarom steeds een voorafgaandelijke EPB-studie voorzien.

Bovenop het basislastenboek van ventilatie (systeem D), isolatie (zie hierboven) en verwarming (warmtepomp), wordt ook nog eens een budget voor zonnepanelen voorzien. Op die manier bent u zeker van een laag energie-woning, ook al is het ontwerp of de oriëntatie minder gunstig voor de EPB-berekeningen.

Techniek Img 6561

Blowerdoortest

Mi Casa is overtuigd van de geleverde kwaliteit in isolatie en winddichtheid. Daarom voorziet Mi Casa standaard een blowerdoortest na de oplevering. Op die manier bent u zeker dat we effectief doen wat we zeggen. Die resultaten dragen bij tot een belangrijke daling van het E-peil.

E-peil zegt niet alles

Ondanks een zeer goed E-peil en voortreffelijke K-waardes, zijn niet alleen de cijfers belangrijk. Ook het dagelijkse gevoel in de woning is van belang. Een massief houten woning voelt steeds warm aan in de winter. In het tussenseizoen is verwarming dan ook niet nodig. In de zomer blijft de woning frisser

Hierdoor is een Mi Casa-woning nog zuiniger dan traditionele huizen met een vergelijkbaar E-peil.

VOLG ONS OP

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer