Massieve houtbouw - Lastenboek
Lastenboek

Lastenboek

Ons lastenboek: de basis voor al onze woningen is een laag-energie woning met een zeer luxueuze afwerking. Onderaan kan u de pdf downloaden.

De standaard stemt overeen met 95% van de definitieve keuzes van onze klanten

Luxueus en compleet
Het lastenboek geeft een algemene beschrijving van het bouwsysteem "Mi Casa", een beschrijving van de luxueuze en complete afwerking zoals tentoongesteld in onze kijkwoning, inclusief opgave van de handelswaarden. 

De handelswaarden die wij voorzien stemmen overeen met 95% van de definitieve keuzes van onze klanten. Bij de materiaalkeuze is de klant steeds aangenaam verrast van de basis en wordt hij zelden of nooit geconfronteerd met meerprijzen, wel integendeel.

Personalisatie
Bij een voorontwerp worden wijzigingen t.o.v. het basislastenboek vermeld in de offerte, prijsopties worden apart vermeld. Dit laat toe om de prijsopgave volledig te personaliseren in functie van ieders smaak, budget en filosofie. De prijsofferte bepaalt wat er in de prijs inbegrepen is en heeft voorrang op het algemeen lastenboek.

Actueel
Ons lastenboek wordt steeds geoptimaliseerd volgens de ontwikkelingen op technisch vlak. U kan daarom de laatste versie lezen in de pdf onderaan de pagina.

Bijna Energie Neutraal

Het realiseren van een lage-energiewoning is de basis van ons lastenboek. Door technisch vooruitstreven voldoen we nu al aan het E-peil van 2021 (E30). Vaak doen we zelfs al beter. Dat behalen we dankzij speciale aandacht voor isolatie, ventilatie, winddichtheid en energiebesparende technieken zoals bv. een warmtepomp en zonne-energie. Zo haalt onze kijkwoning in Maldegem in haar basisuitvoering E23, zelfs zonder zonnepanelen. Die uitvoering is 100% conform dit lastenboek. Die waarden kunnen uiteraard (zowel positief als negatief) afwijken in functie van het ontwerp en de inplanting (oriëntatie). 

Door het ontwerp en/of de oriëntatie van een specifieke woning, is het mogelijk dat de beste standaard isolatie, verwarmings- en ventilatietechnieken niet voldoende zijn om een E-peil van 30 en S-peil van 28 te halen. Daarom voorziet Mi Casa reeds in zijn basis een budget voor hernieuwbare energie (bv zonnepanelen) dat wordt afgestemd op het ontwerp en de grootte van de woning. 

Er wordt steeds - voor uitvoering - een berekening gemaakt van het E- en S-peil, zodat de gepaste maatregelen tijdig kunnen worden voorzien. Ook die berekening is voorzien in dit lastenboek. Zo zijn we zeker dat elke woning ruim aan de geldende normen voldoet zonder meerkosten.

Topkwaliteit is de doelstelling

Naast het gebruik van de gelamelleerde balken en ver doorgedreven isolatie-, verwarmings- en ventilatietechnieken, zijn er verschillende materialen en uitvoeringstechnieken die er toe bijdragen dat de Mi Casa-woningen echte topkwaliteit zijn.

Er wordt vooreerst een grote aandacht besteed aan winddichtheid
De isolatie "Icynene" als spouw- en dakisolatie garandeert een hoge graad van winddichtheid. 

Ter hoogte van de ramen werd een eigen ontwikkeld systeem van raamkaders uitgedacht, die de winddichte plaatsing van de ramen mogelijk maakt. Ook de aanzet van de houtbouw op de fundering is grondig bestudeerd zodat er geen energieverliezen zijn en er geen zetting kan optreden. Een waterdichte mortel wordt aangebracht op de fundering. In combinatie met een waterdichte folie vormt dit een water- én winddichte funderingsaanzet. Door de eerste grondbalk op metalen pootjes te plaatsen, kan de spouwisolatie naadloos aansluiten met de vloerisolatie. Dit schakelt een knooppunt uit, wat opnieuw ten gunste komt van het E-peil van uw woning.

Vloeropbouw

Vloerisolatie

Op de funderingsplaat komt 10 cm naadloos gespoten pur. Door een eigen ontwikkelde manier van plaatsing van de eerste grondbalk (op metalen voeten), kan de vloerisolatie naadloos aansluiten op de spouwisolatie (zie hieronder). Hierdoor is er geen bouwknooppunt, wat het E-peil ten goede komt.

1

Spouwisolatie

In de spouw wordt 16 cm "Icynene" gespoten. 

Dit is een ecologisch isolatieschuim, uitermate geschikt voor het isoleren van moeilijke oppervlakten. Het wordt ter plaatse gespoten op de houten wand. Het is uniek dankzij de open celstructuur. Zo wordt een ademend en luchtdichte isolatie gevormd. Het is licht, duurzaam, soepel en ook zelfdovend bij brand. Ten slotte absorbeert het geen water.

De expansie gebeurt op waterbasis, volledig geurloos en ozonvriendelijk.

2

Dakisolatie

De dakisolatie bestaat uit 24 cm Icynene die aansluitend gespoten wordt tegen de spouwisolatie. Hierdoor bekomt men een zeer goede luchtdichtheid. 

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Om een goede akoestische isolatie te bekomen tussen de verdiepingen wordt er een vloeropbouw in meerdere lagen geplaatst. Op de verdiepingsvloer wordt er eerst een 4x2 mm. dikke geluidsisolatie aangebracht. Daarop komt dan 5 cm Politherm EPS korrels, waarop de vloerverwarming wordt ingewerkt. Vervolgens wordt er 5 cm. zwevende chape (gewapend) geplaatst waarop dan de afwerking naar keuze wordt geplaatst.

Download

VOLG ONS OP

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer