Massieve houtbouw - Lastenboek
Lastenboek

Lastenboek

Ons lastenboek: de basis voor al onze woningen is een laag-energie woning met een zeer luxueuze afwerking. Onderaan kan u de pdf downloaden.

De standaard stemt overeen met 95% van de definitieve keuzes van onze klanten

Luxueus en compleet:
Het lastenboek geeft een algemene beschrijving van het bouwsysteem "Mi Casa", een beschrijving van de luxueuze en complete afwerking zoals tentoongesteld in onze kijkwoning, inclusief opgave van de handelswaarden. 
De handelswaarden die wij voorzien stemmen overeen met 95% van de definitieve keuzes van onze klanten. Bij de materiaalkeuze is de klant steeds aangenaam verrast van de basis en wordt hij zelden of nooit geconfronteerd met meerprijzen, wel integendeel.

Personalisatie
Bij een voorontwerp worden wijzigingen t.o.v. het basislastenboek vermeld in de offerte; prijsopties worden apart vermeld. Dit laat toe om de prijsopgave volledig te personaliseren in functie van ieders smaak, budget en filosofie. De prijsofferte bepaalt wat er in de prijs inbegrepen is en heeft voorrang op het algemeen lastenboek.

Actueel:
Ons lastenboek wordt steeds geoptimaliseerd volgens de ontwikkelingen op technisch vlak. U kan daarom de laatste versie lezen in de pdf onderaan de pagina.

Streven naar E 30.

Het realiseren van een lage-energiewoning is de basis van ons lastenboek. Dit betekent dat er gestreefd wordt naar een E-peil van 30. Die waarden kunnen echter (zowel positief als negatief) afwijken in functie van het ontwerp en de inplanting (oriëntatie). 
Ondanks de beste isolatie, verwarmings- en ventilatietechnieken, zijn deze niet altijd voldoende om een E-peil van 30 te halen,
alsook het S-peil.  Daarom voorziet Mi Casa reeds in zijn basis een budget voor bvb zonnepanelen.
Om zeker te zijn dat alle normen worden behaald , wordt steeds - voor uitvoering - een berekening gemaakt , zodat de gepaste maatregelen tijdig kunnen worden voorzien.

Topkwaliteit is de doelstelling

Naast het gebruik van de gelamelleerde balken en ver doorgedreven isolatie-, verwarmings- en ventilatietechnieken, zijn er verschillende materialen en uitvoeringstechnieken die er toe bijdragen dat de Mi Casa-woningen echte topkwaliteit zijn.

Er wordt vooreerst een grote aandacht besteed aan winddichtheid
De isolatie "Icynene" als spouw- en dakisolatie garandeert een hoge graad van winddichtheid.
Ter hoogte van de ramen werd een eigen ontwikkeld systeem van raamkaders uitgedacht, die de winddichte plaatsing van de ramen mogelijk maakt.
Ook de aanzet van de houtbouw op de fundering is grondig bestudeerd zodat er geen energieverliezen zijn en geen zetting kan optreden. Een waterdichte mortel wordt aangebracht op de fundering. In combinatie met een waterdichte folie vormt dit een water- én winddichte funderingsaanzet. Door de eerste grondbalk op metalen pootjes te plaatsen, kan de spouwisolatie naadloos aansluiten met de vloerisolatie. Dit schakelt een knooppunt uit, wat opnieuw ten gunste komt van het E-peil van uw woning.

Doorsnede Fundaanzdetail

Vloerisolatie

Op de funderingsplaat komt 10 cm naadloos gespoten pur. Door een eigen ontwikkelde manier van plaatsing van de eerste grondbalk (op metalen voeten), kan de vloerisolatie naadloos aansluiten op de spouwisolatie (zie hieronder). Hierdoor is er geen bouwknooppunt, wat het E-peil ten goede komt.

Doorsnede Spouisol

Spouwisolatie

In de spouw wordt 16 cm "Icynene" gespoten. 

Dit is een ecologisch isolatieschuim, uitermate geschikt voor het isoleren van moeilijke oppervlakten. Het wordt ter plaatse gespoten op de houten wand. Het is uniek dankzij de open celstructuur.
Zo wordt een ademend en luchtdicht isolatie gevormd. Het is licht, duurzaam, soepel en  ook zelfdovend bij brand .Het absorbeert geen water.

De expansie gebeurt op waterbasis, volledig geurloos en ozonvriendelijk.

Doorsnede Dakisol

Dakisolatie

De dakisolatie bestaat uit 24 cm Icynene die aansluitend gespoten wordt tegen de spouwisolatie. Hierdoor bekomt men een zeer goede luchtdichtheid . 

Doorsnede Vloeropb Gven Vdcijfers

Geluidsisolatie

Om een goede akoestische isolatie te bekomen tussen de verdiepingen wordt er een vloeropbouw in meerdere lagen geplaatst. Op de verdiepingsvloer wordt er eerst een 4x2mm dikke geluidsisolatie aangebracht . Daarop komt dan 5 cm Politherm EPS korrels, waarop de vloerverwarming kan worden geplaatst. Vervolgens wordt er 5 cm zwevende chape (gewapend)  geplaatst waarop dan de afwerking naar keuze wordt geplaatst.

Download

VOLG ONS OP

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer