Kijkwoning - Bedrijfsfilosofie
Onze filosofie waarborgt de toekomst

Onze filosofie waarborgt de toekomst

Mi Casa is uitgegroeid tot een merk in de bouwwereld, synoniem voor mooie architectuur, met een visie voor kwaliteit en klantenservice.
Fabriek Img 7551

Volledig Belgisch

De houten kit, afwerking en meubilair worden volledig in eigen productie in België gerealiseerd.

Een nieuwe 6-assig cnc-bewerkingscentrum werd in gebruik genomen op 24 april 2017. Ze vervangt verschillende machines , wat de juistheid en kwaliteit ten goede komt. Krachtige software laat toe de woning volledig in 3D te tekenen, om daarna volautomatisch door de cnc-machine te worden geproduceerd, balk per balk en inclusief alle moerbalken en roosteringen. Dit zal Mi Casa de capaciteit geven om uit breiden naar het buitenland en zijn prijzen in België te handhaven.

Een eigen productie van alle afwerkingsmaterialen zorgt ervoor dat - bovenop de zekerheid van perfecte kwaliteit - alle onderdelen om een woning perfect af te werken kunnen gemaakt worden op het moment dat de afwerkingsploeg ze nodig heeft. Mede op die manier kan een strakke planning gehandhaafd worden richting de voorlopige oplevering van een Mi Casa-woning. Bovendien doen het merendeel van de machines dienst voor zowel de afwerkingsmaterialen als de meubels. Op die manier kan efficiënt en reactief gewerkt worden.

Meubilair wordt volledig op maat gemaakt. De productie gebeurt in ons eigen atelier in Belgie, wat ons de zekerheid biedt dat we hoogstaande kwaliteit kunnen leveren. Ook bij de productie van het meubilair wordt nu beroep gedaan op krachtige 3D-software, die rechtstreeks communiceert met een CNC.  Begin 2018 werd een 5-assige nesting CNC in bedrijf genomen, de eerste in Europa van zijn soort! De machine laat o.m. toe om meerdere projecten tegelijk te produceren, waardoor niet alleen de productietijd maar ook het materiaalverlies tot een minimum worden beperkt. De vierde en vijfde as van de motor zorgen er dan weer voor dat allerlei ingewikkelde vormen (bv bij meubilair onder helling) automatisch kunnen worden geproduceerd. 

De machine doet voortaan ook dienst voor de productie van het plaatmateriaal die in de ruwbouw (kit) verwerkt worden, zoals de vloerplaten op de roosteringen van het plafond van het gelijkvloers.

Kleinschaligheid als basis

De zaakvoerders worden bijgestaan door een team van bekwame en dynamische medewerkers. Deze manier van werken garandeert dat Mi Casa de komende jaren een kwaliteitsproduct kan blijven aanbieden dat is aangepast aan de laatste technologische ontwikkelingen.
Mi Casa wil voor elke opdrachtgever het huis van zijn dromen realiseren. Een onberispelijke kwaliteit, een optimale persoonlijke service en een professionele aanpak staan daarbij voorop. Om die bedrijfsfilosofie waar te maken blijft Mi Casa bewust kleinschalig in België. Het aantal gerealiseerde sleutel-op-de-deurwoningen per jaar wordt daarom bewust beperkt tot ongeveer 35 woningen. 

Album 28 Systeem8 Bois Massif

Efficiëntie

Mi Casa heeft een overzichtelijke bedrijfsstructuur, zonder ingewikkelde en tijdrovende beslissingslijnen. Zodra de klant zijn bouwvergunning heeft, wordt hij tijdens het bouwproces door zijn projectleider bijgestaan en begeleid. Als bouwheer krijgt U altijd een persoonlijke behandeling. Samen met de zaakvoerders staat uw werfleider in voor de planning, de werfopvolging en de tussentijdse controles, tot en met de voorlopige oplevering. Die aanpak staat in voor de juiste beslissingen op het juiste moment en voor een goed verloop van het bouwproces. Het hoofddoel van Mi Casa blijft immers een optimale klanttevredenheid.

Voor productie, montage en afwerking doet Mi Casa een beroep op werknemers in eigen huis voor zowat alles wat hout is. Een vast team van onderaannemers voert de overige werken uit. Die aannemers beheersen de bijzondere technieken van de massieve houtbouw perfect. Bijgevolg is de kwaliteit van de uitvoering steeds gewaarborgd.
Mi Casa beschikt ook over zijn eigen afdeling schrijnwerkerij en meubilair. Als klant kunt u een kijkje nemen in de kijkwoning, waar u zich kan laten inspireren door de vele voorbeelden van de Mi Casa-meubels. Onze interieurconsulente maakt voor u een ontwerp volledig op maat van uw behoeften. Door alles in eigen beheer uit te voeren en dankzij een eigen manier van productie kan Mi Casa zich steeds keurig houden aan het afgesproken budget en aan de overeengekomen datum. 

Gratis dienst na verkoop

Het is heel vervelend als kleine probleempjes in een huis blijven aanslepen. Dat beseffen we bij Mi Casa. Onze permanente begeleiding tot aan de oplevering en onze klantenservice na de oplevering zorgen ervoor dat zoiets niet gebeurt. Al bij het ondertekenen van de bouwovereenkomst geeft Mi Casa u de schriftelijke garantie van een gratis dienst na verkoop, en dat tot twee jaar na het overhandigen van de sleutel. Indien er later toch nog een interventie van ons nodig zou zijn, dan gebeurt dat zonder discussie en gratis – op voorwaarde natuurlijk dat het niet om een gebrek aan onderhoud of normale slijtage gaat.

Eerlijk lastenboek dat voor 95% overeenstemt met de definitieve keuze van onze klanten.

Mi Casa gaat er prat op een niet-agressieve en eerlijke verkoopspolitiek te hanteren. Bij heel wat bouwbedrijven verdwijnt de verkoper na ondertekening van de bouwovereenkomst uit beeld, ook al baseerde de koper zijn aankoop op die vertrouwensrelatie. De taak van uw Mi Casa-consulent gaat veel verder dan het ondertekenen van het contract, want dan begint het belangrijkste werk pas. Hij is en blijft de vertrouwenspersoon bij uitstek. In samenspraak met de zaakvoerder of architect geeft hij u ook deskundig advies bij de bespreking van de voorontwerpen. Zijn taak eindigt pas na het vastleggen van de definitieve materiaalkeuze. Daarna wordt het dossier overgenomen door uw vaste projectleider.

De verkoopprijs van de woningen is gebaseerd op een uiterst compleet, gedetailleerd en duidelijk lastenboek. Daarbij kiezen we standaard voor hoogwaardige materialen, die overeenstemt met 95% van de keuzes van onze klanten.
Bij de materiaalkeuze is de klant dan ook iedere keer weer aangenaam verrast en wordt hij niet steeds geconfronteerd met meerprijzen. De prijsstructuur is eerlijk en correct en Mi Casa bespreekt die openlijk met elke klant. Als de bouwheer zelf de handen uit de mouwen wil steken, staat Mi Casa daar graag voor open. In dat geval wordt de verkoopprijs verminderd met de eigen inbreng van de klant. 
Het is vanzelfsprekend dat alle verplichte diensten zoals veiligheidscoördinator en de daarmee gepaard gaande veiligheidsvoorzieningen, epb-certificaat en alle keuringen direct opgenomen worden in de prijsofferte.

Kw Mi Casa Interieur 32

Optimale prijs/kwaliteitsverhouding

Mi Casa is een bouwbedrijf dat zijn kosten streng beheerst, niet in het minst dankzij de zaakvoerders die dag in dag uit actief meewerken en toezien op de bedrijfskosten. Zo kan Mi Casa kwalitatief hoogstaande en luxueus afgewerkte huizen bouwen die toch perfect kunnen concurreren op de huidige bouwmarkt. Onafhankelijke studies in de gespecialiseerde pers getuigen hiervan.

Vooral met de komst in 2013 van Thibo Lidou (de zoon van oprichter Jean-Luc) werd het operationele van de bedrijfsprocessen op alle mogelijke niveau's geoptimaliseerd. In samenspraak met alle medewerkers (van bedienden over arbeiders tot onderaannemers en leveranciers) wordt continu verbeterd waar mogelijk. Dit stelt Mi Casa in staat om zijn verkoopprijzen momenteel te handhaven en zo zijn goede prijs/kwaliteitsverhouding te optimaliseren.

Mooie architectuur, gezellig interieur

Mi Casa wil niet alleen woningen met een eigen architectuur realiseren, maar ook met sfeervolle, gezellige en tijdloze interieurs. In de Mi Casa-boeken vindt u hiervan mooie voorbeelden. 
Mi Casa ontwerpt zelf woningen volgens de wensen en het budget van de potentiële bouwer, maar we staan ook open voor de ideeën van klanten die hun eigen architect en/of interieurarchitect hebben.

Hilde  H1 Y9900

Complete referentielijst: onze grote trots

Mi Casa gaat tot het uiterste om zijn klanten tevreden te stellen. Een continue opvolging van het bouwproces door de projectleider en de zaakvoerders en een uitmuntende klantenservice na de oplevering moeten mee borg staan voor die tevredenheid. Uiteraard, zoals bij elk bouwproces, is het mogelijk dat tijdens het bouwproces niet alles even perfect verloopt, maar we garanderen aan onze bouwheren dat er altijd een bevredigende oplossing wordt gevonden.
Wie een woning wil bouwen, moet een bouwpartner kiezen, en dat is geen eenvoudige klus. Als bouwheer zit u met tientallen vragen en twijfels. Zoveel informatie komt op u af en toch voelt u zich vaak onvoldoende geïnformeerd of zelfs misleid. Als u dan toch nog bang bent dat we u holle reclamepraatjes zouden vertellen in plaats van feitelijke en objectieve informatie, kunt u vrijblijvend onze referentielijst opvragen. Hierop staan alle klanten vermeld, zo heeft u een objectieve kijk op wat Mi Casa-klanten écht vinden. U kan ook de spontane reacties van onze klanten op deze site lezen. We zijn steeds verheugd u onze volledige klantenlijst te kunnen geven, we doen er immers alles aan om ze stuk voor stuk allemaal tevreden te stellen.

Ag161002 E  Signed 1

Garanties

In België beschikt Mi Casa over alle wettelijke registraties, erkenningen en verzekeringen en biedt de bouwheer alle wettelijke garanties. Bovendien geeft Mi Casa u al bij het ondertekenen van de bouwovereenkomst de schriftelijke garantie van een gratis dienst na verkoop tot twee jaar na het overhandigen van de sleutel. Om u de beste financiële garanties te bieden, spreidt Mi Casa voor de opdrachtgever de totale verkoopprijs over meerdere schijven. U betaalt enkel voor reeds uitgevoerde werken en/of geleverde materialen. U doet met andere woorden geen voorafbetalingen voor onvoltooid werk. 

De bouwmethode van Mi Casa is technisch goedgekeurd door verschillende niet-commerciële technische instanties uit de bouwsector. Zo kreeg Mi Casa de technische goedkeuring van het bouwsysteem ATG 94/2033 van het BUtgb (Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw).  Het bouwsysteem van Mi Casa - en in het bijzonder onze unieke hoekverbinding - werden onderzocht om na te gaan of het voldoet aan alle Belgische normen (STS en NBN) voor de individuele woningbouw. Doorheen het jaar, op niet vooraf bepaalde tijdstippen, moet Mi Casa dan ook, zowel in de fabriek als op de werf, SECO-controles ondergaan. 

De procedure voor de Europese erkenning is opgestart in 2011 en in 2013 werd de ETA (European Technical Approval) afgeleverd voor het Mi Casa-product onder het nummer ETA 13/0284. Deze ETA vervangt de ATG.  Gelet op de vele wijzigingen onder impuls van Thibo in het bouwsysteem sinds 2013, werd midden 2016 een nieuwe erkenning aangevraagd. Deze CE keuring "ETA 13/0284" werd afgeleverd in maart 2017.

In Frankrijk is de complete verzekering om onder CCMI (Conception et Construction de Maisons Individuelles) een woning als "sleutel-op-de-deur" te realiseren bijna niet te bekomen. Mi Casa is er toch in geslaagd om die in 2016 te bekomen, wat de kwaliteit van het bouwproces én de financiële sterkte van Mi casa bevestigt. In Zuid-Nederland bieden we de opstart van bouwgarantie aan om in eigen beheer in Zuid-Nederland te bouwen. Ook hier staan we garant om dezelfde kwaliteit en service aan te bieden zoals dat in België het geval is.

VOLG ONS OP

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer