Kijkwoning - Toekomst
Toekomstvisie van Mi Casa

Toekomstvisie van Mi Casa

Met de komst van de zoon Thibo blijft de toekomst gewaarborgd. Op die manier kan Mi Casa zijn bedrijfsfilosofie verder zetten.

Ondanks de bewuste kleinschaligheid - om zeker te zijn dat telkens opnieuw elke klant tevreden zal zijn - wil Mi Casa toch groeien. Die groei wordt gerealiseerd door een netwerk van franchisenemers in het buitenland uit te bouwen, die net zoals Mi Casa dezelfde visie hebben op kwaliteit en service. Op die manier kunnen ook buitenlandse bouwheren voortaan genieten van de kwaliteit van Mi Casa.

Het uitbreiden van de meubelafdeling voor niet Mi Casa-klanten behoort eveneens tot de ambitie. De nieuwe kijkwoning in Knokke, die de deuren zal openen rond zomer 2018, moet het mogelijk maken die ambitie waar te maken.

Technologische innovatie

Mi Casa is vandaag, met 35 realisaties per jaar in België en 45 medewerkers, uitgegroeid tot een vaste waarde in de wereld van de massieve houtbouw en sleutel-op-de-deurwoningen.  Ook de komende jaren zal het bedrijf niet stil zitten.
Mi Casa kiest bewust voor verdere efficiëntieverbeteringen, die niet beperkt blijven tot louter automatisaties van het bouwproces. Ze zijn bedoeld om om concurrentieel te blijven én de kwaliteit nog verder te verbeteren. We blijven dus investeren in de manier waarop we de droomwoning voor elk van onze klanten realiseren.

Ook de technieken van verwarming en ventilatie, in combinatie met de schitterende mogelijkheden die massieve houtbouw biedt inzake winddichtheid en isolatie worden geoptimaliseerd. Op die manier lukt het Mi Casa om steeds ver vooruit te zijn op bestaande normen.

Het continu actief zoeken naar mogelijke verbeteringen van de zaakvoerder samen met iedereen die betrokken is in het bouwproces (van arbeiders over bediendes tot onderaannemers en leveranciers) zorgt voor een product dat steeds beter, kwalitatiever en mooier wordt. Op die manier kunnen we steeds een optimale prijs/kwaliteitsverhouding garanderen.Het product van de toekomst voor bouwheer én architect

Depraetere Img 3646

De architecturale vrijheid bij het ontwerpen van de woning en de interieurdetails kennen dankzij de gelamelleerde balken nagenoeg geen grenzen meer. De gedragingen van onze constructies zijn vergelijkbaar met die van woningen uit de traditionele bouwsector, wat perspectieven biedt voor (binnenhuis)architecten die nog niet vertrouwd zijn met het bouwen met massief hout. Architecten hoeven niet langer speciale voorzorgen te nemen, maar kunnen hun tijd spenderen aan waar de bouwheer echt beter van wordt: het creatief ontwerp van de woning.  

Dat is uiteraard goed nieuws voor de bouwheer van vandaag, die terecht steeds meer belang hecht aan een mooie en gezellige woning, die tegelijk energiezuinig is en liefst ook uitgerust is met de laatste technische ontwikkelingen.

Mi Casa hecht veel belang aan een nauwgezette planning van alle bouwactiviteiten. Daardoor is de opvolging door architect en bouwheer beperkt. De bouwheer en architect hebben één vast aanspreekpunt bij Mi Casa. Die persoon biedt een antwoord op al hun vragen. Wij bieden een kwaliteitsgarantie voor de volledige werf, omdat we alleen werken met eigen personeel of vaste onderaannemers. 

Wij werken ook met een vaste ‘sleutel op de deur’-prijs. De bouwheer kent het uitvoeringslastenboek én alle prijzen vooraf, zodat hij nooit met onaangename verrassingen wordt geconfronteerd. Factuurcontroles zijn op die manier simpelweg overbodig. Kortom, niets belemmert een architect voortaan nog om Mi Casa als een stijlvol en volwaardig alternatief voor te stellen aan zijn klant, de bouwheer.  Aandacht voor ons milieu

Vuylsteke sneeuw

Mi Casa gaat zeer bewust om met zijn prachtige grondstof, het hout. Wij denken mee aan de toekomst van onze planeet en blijven intussen absolute topproducten bieden, zowel op het vlak van architectuur en interieur, als op vlak van techniek. Enkele belangrijke milieutroeven:

  • We houden het energieverbruik bij de houtverwerking bijzonder laag.
  • Bij het kappen van de "Rood Noorse Den" is het in de landen van herkomst (hoofdzakelijk Noorwegen) steeds verplicht meer nieuwe bomen aan te planten dan er gekapt worden. Niet alleen onze muurbalken, maar ook de moerbalken, dakhout en ramen worden immers gemaakt van hout met een FSC-label: dat garandeert dat het hout uit bossen komt die duurzaam worden beheerd.
  • Op elke mogelijke manier worden de onderdelen van de houten ruwbouw geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk hout te verliezen. Om te beginnen gebeurt de productie van de gelamelleerde muurbalken zo efficiënt dat er tussen de aanvoer van het ruwe hout uit Scandinavië en het eindproduct - de gelamelleerde muurbalken - geen hout wordt verspild. Uit een ruwe balk van 175mm houden we op die manier een perfect geschaafde, gladde muurbalk over van 160 mm nuttige hoogte.
  • Naast het minimaliseren van de verliezen tijdens de productie van de balken, zorgt geavanceerde software in het productieproces ervoor dat het houtafval ook bij het verzagen en bewerken tot een individuele woning tot een minimum wordt beperkt. Het weinige hout dat doorheen het productieproces dan toch onvermijdelijk verloren gaat, wordt later gebruikt bij het produceren van bv. bio-energie of pellets, platen, papier, ...

Niet enkel tijdens de productie van uw woning, maar ook wanneer u erin woont vaart het milieu er goed bij. Hout slaat immers geen warmte op. De woonruimte warmt dus snel op bij koud weer, maar blijft opvallend fris bij warm weer. Dat verhoogt niet alleen het leefcomfort, maar spaart ook energie. Ook wie integraal milieuvriendelijk wil bouwen aan een passief huis, kan bij ons terecht voor zijn droomthuis.Uitbouw van een internationaal franchisenetwerk

Logo Franchising

Het bouwen van sleutel-op-de-deurwoningen zorgt ervoor dat Mi Casa zich continu kan blijven ontwikkelen op technologisch vlak. We blijven innoveren. Omdat de vraag uit het buitenland blijft stijgen, willen we de houten kit exporteren buiten onze landsgrenzen. 
De eerste franchise-overeenkomsten werden al opgesteld in Nederland en Frankrijk. Om in het buitenland dezelfde kwaliteit van woningen te kunnen neerzetten, doet Mi Casa een beroep op lokale aannemers die onze bedrijfsfilosofie delen: 100 procent tevreden klanten, natuurlijk met respect voor de lokale normen en gewoontes. Onze kwaliteitsnormen en service blijven met andere woorden gegarandeerd. Het eigen Mi Casa-personeel deelt zijn ervaring en zorgt voor de technische opleiding en ondersteuning van de lokale aannemer, zodat deze in de toekomst de woningen volledig autonoom kan verwezenlijken

VOLG ONS OP

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer