Nieuws - Massieve houtbouw of houtskeletbouw:
Massieve houtbouw of houtskeletbouw:
01 september 2017

Massieve houtbouw of houtskeletbouw:

Steeds meer gezinnen kiezen voor een huis in hout omwille van de esthetische meerwaarde, het gezellige wooncomfort en de mooie akoestiek. Zeker als het gaat om massieve houtbouw, want bij houtskeletbouw blijven de voordelen van hout eerder beperkt. Maar wat is precies het verschil tussen de twee bouwtechnieken? En waarom kiest u beter voor massieve houtbouw?

Hoet 44 Res

Massieve houtbouw vs. houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw bestaat het skelet van de woning uit houten stijlen, met aan beide zijden een houten of gipsen plaat. Daartussen wordt isolatie geplaatst. In feite is er dus weinig hout aanwezig in de woning zelf.

Bij massieve houtbouw bestaat de woning uit massief houten balken, inclusief de binnenmuren. Klassieke snelbouwstenen worden vervangen door een massief houten wand. De houten balken worden gestapeld op de werf en in de hoeken voorzien van een ingewerkte verbinding. Massieve houtbouw stemt dus nagenoeg overeen met de traditionele bouwmethode.

Fot 0952

Waarom kiest u beter voor massieve houtbouw i.p.v. houtskeletbouw?

Bouwen met massief hout levert tal van voordelen op. Het gaat bijvoorbeeld dubbel zo snel als bij traditionele woningbouw in steen omdat de droogtijd wegvalt. In 4 tot 6 maanden is uw houten woning volledig afgewerkt. Maar in de praktijk geven vooral de esthetische voordelen de doorslag, want zeker een huis gebouwd in massief hout oogt apart, charmant en exclusief. Kortom: voortaan geniet u thuis van een echt vakantiegevoel.

Deboeck H1 Y4376

Warme sfeer, unieke stijl

Massieve houtbouw is een zegen voor uw interieur. Welke bouwstijl u ook verkiest: de gezelligheid van een massief houten woning valt nooit te evenaren door een klassieke woning met stenen muren en effen pleisterwerk. Met een minimum aan decoratie en geïntegreerd meubilair bereikt u een uiterst sfeervol en warm interieur. En ook de houten balkenstructuur aan het plafond draagt volop bij aan een gezellige sfeer.

JL 20100709014 Jl Brugge

Uitstekende akoestiek

Ook de akoestische ervaring van massieve houtbouw is bijzonder. Steen weergalmt het geluid, hout dempt het geluid en geeft rust. Waar nodig (bijvoorbeeld in een praktijkruimte) kan de binnenwand voorzien worden van extra akoestische isolatie, wat een uiterst goed resultaat oplevert. De structuur van een massieve houtbouwwoning laat bovendien toe om een zwevende betonvloer bovenop de akoestische isolatie op verdiep te plaatsen. Dit zorgt voor een uitstekende akoestische isolatie tussen de verdiepingen.

Depraetere Fot 0469

Architecturale vrijheid

Droomt u van een architecturaal hoogstandje? Net zoals bij traditionele woningbouw of houtskeletbouw zijn ook bij massieve houtbouw de mogelijkheden onbeperkt. Ramen, deuren en plinten zo hoog, breed en dik als u wilt. Elk latje en detail op de juiste plaats, met een vormgeving op uw maat van uw persoonlijke smaak. Voor die unieke toets die het helemaal af maakt. Eén ding is zeker: een woning in massief hout wordt volledig úw huis.

Img 2708

Hoog wooncomfort én energiezuinig

Een huis in massief hout voelt warmer aan dan een traditionele woning. Reden? Het natuurlijke isolatievoordeel. Massieve houtbouw leidt ook tot eengezond binnenklimaat: in de winter geniet u van een aangenaam warmtegevoel, in de zomer blijft de woning opmerkelijk fris. Hierdoor stijgt uw wooncomfort en verbruikt u minder energie in de tussenseizoenen. Dit wordt niet in rekening gebracht bij de berekening van het E-peil

Fles water

Bovendien is massieve houtbouw op alle plaatsen even sterk, in tegenstelling tot houtskeletbouw. Handig, want u hoeft dus geen versterkingen in te bouwen voor bijvoorbeeld een hangkast of zware spiegel. Nog een voordeel: omdat de opbouw van de woning grotendeels overeenkomt met die van traditionele woning, zijn er geen holle ruimtes waarin klein ongedierte zich kan nestelen en voor onaangename geluidsoverlast zorgen.

Massief hout is ook vochtregulerend, een zegen als u aan allergieën, astma of reuma lijdt. Een oude Chinese spreuk zegt zelfs: “Ben je ziek en kan de dokter je niet helpen, ga dan in een houten huis wonen”.

Vragen? Neem contact op met Mi Casa

Heeft u een vraag over een woning in massief hout? Neem vrijblijvend contact op. Wij maken u graag een gedetailleerde offerte op maat van uw wensen en behoeften.
Daarnaast bent u ook hartelijk welkom in onze kijkwoning, open op zondag van 13 tot 17 uur of op afspraak.

Kijkwoning Mi Casa in massief hout  : parament = combinatie van schildersteen en sidings..
Kijkwoning Mi Casa in massief hout : parament = combinatie van schildersteen en sidings..

VOLG ONS OP

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer