Nieuws - Massieve houtbouw: de ultieme vrijheid voor u als architect.
Massieve houtbouw: de ultieme vrijheid voor u als architect.
11 september 2017

Massieve houtbouw: de ultieme vrijheid voor u als architect.

Een woning in massieve houtbouw is niet enkel een zegen voor het wooncomfort van de bewoners. Ook voor u als architect biedt houtmassiefbouw een heleboel voordelen: praktisch, technisch én creatief.

Gelamelleerde Balken

Een massief houtbouwsysteem van Mi Casa is in essentie bijna identiek aan een traditioneel bouwsysteem. Snelbouwstenen worden echter vervangen door massief houten gelamelleerde balken die in elkaar geklikt worden. 

De gewelven en de druklaag worden vervangen door een vloerplaat, gedragen door rooster- en moerbalken. Anders dan bij oude traditionele woningen wordt niet zomaar een plankenvloer op de balken geplaatst. Bovenop de vloerplaat komt akoestische isolatie en betonchape, wat zorgt voor een minimum aan contactgeluid tussen de verdiepingen. 

Foto 55

Massieve houtbouw:


 • Dubbel zo snel als traditioneel bouwen
 • Esthetische meerwaarde
 • Hoog wooncomfort en energiezuinig
 • Warme sfeer, unieke stijl
 • Gezond binnenklimaat
 • Uitstekende akoestiek
 • Optimale isolatie en winddichtheid
Defrahan achtergevel 1

Massieve houtbouw geeft u als architect een maximale creatieve vrijheid. Elke massief houten balk wordt exact volgens uw bouwplan op maat gemaakt en geplaatst. Ook wat betreft overspanningen of hoogtes is er geen enkele beperking. Zo worden er bijvoorbeeld volledige restaurants gebouwd in massief hout. Omdat er in een houtbouwconstructie geen zetting meer is, hebben aannemers geen bijzondere kennis nodig. 

Fles water

Wat zijn de praktische voordelen voor u?

U hoeft zich niet bezig te houden met een uitgebreide controle van facturen, offertes op te vragen en vergelijken, een lastenboek op te stellen, een meetstaat op te maken, onderaannemers te zoeken… Bovendien nemen wij ook de centrale planning, coördinatie en opvolging van de werf volledig voor onze rekening. Zo kunt u zich nog beter concentreren op uw core business. 

Hoet 44 Res

Nog pluspunten:

Nog pluspunten:

 • Aanneming incl. EPB en blowertest
 • Duidelijk uitvoeringslastenboek
 • Interne of externe veiligheidscoördinatie
 • Zeer beperkte werfcontroles
 • Vast contractbedrag met schijffacturatie na uitvoering

Gratis dienst-na-verkoop

Mi Casa biedt u een gratis dienst-na-verkoop na de voorlopige oplevering. U wordt hier als architect dus niet mee belast. Per werf zijn er slechts vier grote werfvergaderingen waarbij u aanwezig moet zijn. Overige werfbezoeken vinden plaats in functie van de overeenkomst met bouwheer. Toch bent u uiteraard elke dag welkom op de werf. 

Nog vragen?

Wenst u graag meer informatie over massieve houtbouw? Neem vrijblijvend contact op met Mi Casa via e-mail of telefoon. Of bezoek onze kijkwoning in Waregem, open op zondag van 13 tot 17u of op afspraak

VOLG ONS OP

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer