Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 10u tot 13u, zonder afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

Houtmassiefbouw

Houtmassiefbouw

Marktleider in massieve houtbouw.

Mi Casa houdt van hout. Wij zijn de trotse marktleider in de houtmassiefbouw in België. Wilt u een duurzame, mooie en exclusieve woning van absolute topkwaliteit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

In een houtmassiefwoning werken we met een combinatie van (dragende) houten balken die met tand en groef omgebouwd worden tot muren. Alle muren samen vormen de dragende structuur van de woning. Langsheen de buitenmuren wordt isolatie geplaatst met dan een gevelafwerking in metselwerk, beplanking of crepi. In tegenstelling tot een traditionele bouw of een woning in houtskeletbouw, zijn alle dragende muren bij Mi Casa in gestapelde houten balken. 

De architecturale vrijheid bij het ontwerpen van de woning en de interieurdetails kennen dankzij de gelamelleerde balken nagenoeg geen grenzen. In overleg met u als bouwheer wordt de woning ontworpen.

Mi Casa, creation is key.

Houten balken als basis.

Top in hout begint al bij de ruwbouw. Mi Casa stapelt massieve, gelamelleerde houten balken via een tand -en groefverbinding tot dragende muren en die worden in alle hoeken vast verbonden.

Onze basis is dus een unieke, gelamelleerde en geoctrooieerde muurbalk. De dragende middenkern is in Douglas, de zichtbare buitenlaag is in Ayous. Daarmee brengen we ons kwaliteitsniveau tot de absolute top. Ayous is een bijzonder stabiele houtsoort die vaak in meubelwerk wordt gebruikt. Het hout is kwastvrij (= zonder noten) en heeft een uitmuntende stabiliteit. De verwaarloosbare krimpcoëfficiënt zorgt ervoor dat de zichtbare buitenlaag geen barsten vertoont bij veranderlijke luchtvochtigheid. Met slechts twee lagen schilderwerk bekomt u een perfect afgewerkt geheel, een belangrijke besparing t.o.v. zowat alle andere houtsoorten.

Voor de productie van de muurbalken doet Mi Casa een beroep op verschillende octrooien die erop gericht zijn om de efficiëntie op elk niveau van de productie naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen de hoekverbinding is uniek, ook het proces van het verlijmen en het samennemen van identieke balken tot dubbele en zelfs drievoudige balken in fase van productie hebben een positieve invloed op de efficiëntie. Een balk van onberispelijke kwaliteit verdient immers de beste aandacht tijdens zijn verwerking. 

Gecontroleerd productieproces.

Mi Casa staat voor topkwaliteit. Die kunnen we garanderen doordat ons productieproces zich afspeelt in ons Belgisch atelier. Elke muur- of moerbalk en quasi elk afwerkingsdetail wordt bij ons geproduceerd. Ontdek via onderstaande video ons atelier, the place where the magic happens...

Zorgenvrij bouwen voor bouwheer en architect.

De architecturale vrijheid bij het ontwerpen van de woning en de interieurdetails kennen dankzij de gelamelleerde balken nagenoeg geen grenzen meer. De gedragingen van onze constructies zijn vergelijkbaar met die van woningen uit de traditionele bouwsector, wat perspectieven biedt voor (binnenhuis)architecten die nog niet vertrouwd zijn met het bouwen met massief hout. Architecten hoeven niet langer speciale voorzorgen te nemen, maar kunnen hun tijd spenderen aan waar de bouwheer echt beter van wordt: het creatief ontwerp van de woning.  

Dat is uiteraard goed nieuws voor de bouwheer van vandaag, die terecht steeds meer belang hecht aan een mooie en gezellige woning, die tegelijk energiezuinig is en liefst ook uitgerust is met de laatste technische ontwikkelingen.

Mi Casa hecht veel belang aan een nauwgezette planning van alle bouwactiviteiten. Daardoor is de opvolging door architect en bouwheer beperkt. De bouwheer en architect hebben één vast aanspreekpunt bij Mi Casa. Die persoon biedt een antwoord op al hun vragen. Wij bieden een kwaliteitsgarantie voor de volledige werf, omdat we alleen werken met eigen personeel of vaste onderaannemers. 

Duurzaam investeren in de toekomst.

Een woning is een investering voor de toekomst. Bij Mi Casa staan we op elk vlak voor duurzaam bouwen. Het feit dat elke Mi Casa-woning een BEN-woning (Bijna Energie Neutraal) is, is al een garantie voor de toekomst. Maar Mi Casa gaat veel verder. Om te beginnen op ecologisch vlak. Tijdens het ganse proces gaat speciale aandacht naar duurzaamheid. Dat onze woningen in hout worden opgetrokken, is uiteraard al een goed begin. Alle hout is afkomstig uit bossen met een duurzaam bosbeheer, waar we de toekomst verzekeren voor de volgende generaties. Voor alle andere materialen in onze standaarduitvoering en doorheen het ganse bouwproces legden we de lat eveneens hoog op vlak van duurzaamheid. Niet alleen ecologische, maar ook sociale duurzaamheid krijgen bij Mi Casa bijzondere aandacht. Een erkenning als inschakelingsbedrijf, een interne veiligheidscoördinator, continue opleiding zowel intern als extern: het zijn maar enkele voorbeelden van het belang dat Mi Casa hecht aan de rol die het speelt in de samenleving. Met dank aan een bestuur dat zich hiervan meer dan bewust is, kunnen we zo uitdagende doelstelling keer op keer realiseren.

Benieuwd naar onze constructiemethode?

Mi Casa: dé referentie in de bouwwereld.

De gelamelleerde ayous-muurbalk is zonder twijfel dé referentie in de massieve houtbouw, en het begrip 'top in hout' meer dan waard. Extra troef: het is een hernieuwbare grondstof en uitermate milieuvriendelijk. Het hout komt uit plantagebossen met een duurzaam bosbeheer. De hoge isolatiewaarde van het hout, in combinatie met de juiste isolatietechnieken maken het E27-energiepeil als de standaard voor bv de kijkwoning in Maldegem, zelfs zonder zonnepanelen. Onze houtmassiefbouw-woning garandeert een optimaal leefklimaat. U kunt er vanop aan: een massief houten woning voelt steevast warm aan in de winter en fris in de zomer. Bij Mi Casa is een ideaal leefklimaat gegarandeerd! 

"

Het optimale leefklimaat en de fantastische isolatiewaarden... Dat vind je alleen bij Mi Casa.

Klant Wauthier.

"

Het optimale leefklimaat en de fantastische isolatiewaarden... Dat vind je alleen bij Mi Casa.

Klant Wauthier.

Lastenboek.

Het lastenboek is opgemaakt met bijzondere aandacht voor het selecteren van kwalitatief en esthetisch hoogstaande materialen met een optimale prijs/kwaliteitverhouding, maar met het behoud van het realiseren van een laag-energiewoning.

Ontvang “The warm charm of wood” in je brievenbus.

Verliefd op Mi Casa? Droomt u van uw eigen stek in onze typische stijl? Vul dan je gegevens in en we bezorgen u onze catalogus rechtstreeks in uw brievenbus.

Ontvang “The warm charm of wood” in je brievenbus.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×